November

Foto: Johan Emmertz/https://karpverket.wordpress.com/tag/ostra-dammen/
Höger/Vänster Platsen på Dubbeln


Stefan skrev till mig i Söndags och sa att han tänkte fiska Östra dammen i Lomma på måndag,  Snacka om att jag va sugen, vädret va ju OK tisdag till torsdag, bra vindar, bra temp, vattentempen hade inte sjunkit något särskilt sen den kalla natten mellan måndag-tisdag. 

Stefan skriver till mig på kvällen på måndagen att han haft dubbel run efter knappt 4timmar av fisket, snacka om att jag va sugen!!! 

Jag anlände runt 13tiden på tisdagen, och de va ju bara att sätta igång med spomben direkt, lite ringrostig sen polen då man båtade ut allting, så hade inte kastat på ett tag. 

Bam, bam, bam.  3riggar, 3 spön, 3 olika platser va mäskade och klara.  De är ju ingen hemlighet att man fiskar med ett bra kallvatten bete, som har funkat bra både vår/sommar/höst. och nu verkligen sen hösten.  En snowman då jag ville undvika en del brax, och då körde jag med Aneboda Jonas favvo ''en bulle direkt ur påsen'' på håret!
Toppad med en 14&16Ws!  Första natten va tyst.. vi satt och nojade lite på Onsdagen och ojjade oss, vädret var ju så fruktansvärt karpigt så de va inte sant.   Och vädret bådade gott för kvällen/natten/Torsdagmorgon, Så de va ju bara att vänta ut dom.   Mörkret hann knappt falla innan Stefan hade några konstiga bleeps, braxableeps trodde vi. Men ack så fel vi hade, 5 minuter senare spänner de upp rejält och Stefan krokar, jag sitter kvar i min stol och låter han hålla på med sina braxar, men jag blev snopen när han sa, de är nog karp de här, och visst va de så.  Fisken gick fast i stubbarna precis utanför så de va ner i vadarna blixtersnabbt och jag kunde göra en kanon håvning, synd de inte va ljust, då kunde man fått med de på GoPron. Menmen, en annan gång! 

Första fisken va landad, slutade på 9,2 för Stefan!  hemskt roligt.  

Sedan tog det knappt 3timmar sen va de dags för mig, jag hörde något bakom brollyt och då lös mitt högerspö. Så de va bara ut och kroka.  Och jag landade min absolut första Östran karp på 8,5kilo!! 


Kvällen var lång, och vi gick inte och la oss förens klockan halv ett tiden på natten. Och jag hade några små bleeps på spöna, troligen brax som drog i mina Wstoppar. Men sedan va de full macka, 02 tiden så drog de iväg igen.  Och jag kunde landa mina andra Östran karp på 7,2kilo!

 
Och de dröjde inte förens på morgonen när jag och Stefan tog beslutet att köra hem, jag hade spräng huvudvärk och Stefan hade annat att göra. Så, mitt i packningen drog de iväg en brax på mitten spöt. Och när Stefan va påväg och lämna grejer i bilen drar de iväg på mitt vänstra spö. nu var de tunggung på riktigt, och fisken gick fast 2 gånger nedan för buskarna.
 
Jag får verkligen pressa ut fisken därifrån med mina Free Spirit E-class 12ft 3,25spön. (sjukt nöjd förövrigt)  Och vi kan håva min tredje östran karp. En sanslöst fin fjällis på 10.5kilo.  Och här va de slut.  Vi åkte hem, Vi avslutade på topp, och Vi hade ett fantastiskt Milt Novemberpass tillsammans. Vilket avslut på säsongen. Detta glömmer jag aldrig.