Tunby 5.0

Mars-November 5.0 Tunby

Här tänkte OIa och Jag visa vad  som är möjligt att fånga i syndikatet Tunbyholmssjön. Det har fångats karp från mars till november.
Just nu är vi fullt. Men ta kontakt med Ola om ni är intresserade av eventuellt medlemskap.

Mars: Karpen från mars fångade M.Perlborn(Professor Kalkyl) under rätt bistra förhållande när han var ute och campade med sin son Rasmus. De lyckades även få en mindre fjällkarp på 6-7kg.

 

April: Vanligviss den månad när sjön vaknar till liv rejält och milt väder med blåst brukar sätta rejält med fart på karparna. Det är rätt säkert att följa vinden. Magnus och Jonas med varsin karp 14,2kg respektive 13,2kg fångade under sådana förhållanden. Och min egen på 12.2kg

 
 

Maj: Nu käkar de loss riktigt bra och det är inte helt ovanligt med flera napp per dygn. Flera har haft glädjen att få uppleva Tunby från sin bästa sida i just maj.
Jag med en karp på 14970g, Dave med Windy på hela 15,1kg.

 
 


Juni: Nu kommer leken men all karp leker definitivt inte samtidigt och leken brukar vara utdragen på 3-4veckor. Ett par platser stängs i samband med leken för karpen ska få vara lite ifred samt att växtligheten har vid denna tid tagit fart så pass så att en plats är i stort sett igenväxt.

Dock så är det många olika platser i sjön som levererar fina karpar under denna tid.
Anton Springler med sitt PB på fina 13,6kg och Isak med vacker karp på 9,82kg.

 
 
Juli: Nu brukar karparna var utlekta och lite magra men Leo visar här upp en Juli karp som är enormt fin med bra kondition. Och även min fjällis jag fångade 2014. 
 
 
 
 
Augusti: Feeding time!!! Fisketrycket lättar efter årliga TCC och det finns alltid bra möjlighet till fånga karp. Peter visar här upp en fjällkarp på 13,2kg. Ola med enormt fint tecknad Aneboda karp.
 

September: Färgerna börjar ändra sig både vegetation och träd såväl som karparna. En av favorit månaderna för karpfiske. Myggen böjar försvinna även om de normalt sett inte är så elaka vid denna sjö. Mikael Mattsson med fjällis på 11,5kg. Och min på 8.0kg

 
 

Oktober: Det är nu många viker ner sig men milda höstar kan bjuda på karpar i yppersta kondition med svenska mått mätt. Anton ”Cummusmolnet” Svensson visar det med denna fina spegelkarp på 11,02.
Karp i mattan bilden väger in på 12,02 och det Professor Kalkyl som givetvis står för den magnifika bilden.

 
 

November: Nu är det kört!! Eller inte!!!
Michael Borgholt pillar upp en karp 11/11 på hela 12,2kg. Sjön levererar karp 9/12!!!!

 
 


Kommer det fångas karp i framtiden de i december, januari och februari med?

Visa fler inlägg