Over the moon..

Over the moon.... eller walking on the moon?  tja... jag har aldrig, någonsin, haft en sån här upplevelse, Karpfiske till nya nivåer, har lärt mig så oerhört mycket mer. 


Veckan såg lovande ut och vädret såg kanon ut, plussgraderna på nätterna steg fram och höga grader på dagarna, jag lovade att inte fiska denna helgen, och jag tänkte hålla vad jag lovat. Men flickvännen skulle på tjejkväll och va iväg hela lördagen till sent på kvällen. Jag såg chansen och kollade vädret yttligare en gång.  De lovade 18+ och 11 på natten.  och vindigt, jag tänkte. detta måste va vägen till framgång, för att få syndikatet att vakna på allvar.  
Toni hade nu fiskat i 3dagar och förmäskat, så körde ner och pratade med honom om var han mäskat och han hade fångat två fiskar,  10,4 och 3,0.  Mycket fina fiskar. 

Jonas Nilsson va redan på plats och hade slagit upp sitt Carpcrib.   Så avundsjuk ja var när ja så hans nya spön, rullar & pod aaah va de kliar i fingrarna.  Tog en lång stund och funderade för mig själv när jag satte upp mitt läger,  vilka beten ska ja köra med, vilka riggar ska ja prova? vart vill ja ligga och alla dessa 1 miljon tankar. 

Min Mamma och hennes man kom på besök med sina hundar så vi grillade lite korv, och ja fortsatte fundera på vad jag ska byta till på nästa utlägg innan natten startar.  Men till slut, så satte jag mig och knöt 2 blowback riggar med Medium Curve Shank stlrk. 5 från Ace. tillsammans med Jonas som uttryckte sin åsikt om riggens funktion, och vilken vändning vi fick,  mitt förtroende ökade med 120%.  tar en fisk upp denna riggen så sitter den, inget snack. 
På mitt tredje spö fiskade jag med en Chod på ett ställe Toni hade mäskat rätt bra på i 4 dagar, och mitt i middagen tjöt de iväg, men Ingen fisk när ja lyfte spöt.  Helvete med.. Men bara på att igen, så taggad som jag var. 

Klockan slog 19:00 och jag tog Jonas kaströr, och kastade ut 3 kilo bullar, spritt överallt då jag visste de va riktigt mycket fisk i viken, för hade flera linebites.  men jag höll mig till 3punkter, men inte särskilt Noga hur dom landade, utan de va spritt på en 10x10meters yta, så jag har en chans att träffa det på natten när ja kastar ut, då ja fick kasta sidokast pågrund av överhäng. 
Krossade ner halva boilies och drog igenom riggarna genom pvan för att få crush på krokbetet. 
första spöt blev bottenbete, 2st mp1 16mm satt på håret och på andra spöt blev de en Snowman. Ws & hardhook mp1

Chodden fick fiska fritt, så la den 1 meter från vasskanten 70meter ut. tyvärr ingen fisk alls på det spöt.

Jonas höll redan på att få ut sina grejer, så jag gick bort till honom när han va klar, vi drack en varsin Zoégas Kaffe och pratade om Sjön, om dess invidider, om våra minnen från våra största karpar.  Men ingen av oss visste vad som väntade.. Ingen av oss visste vilket fiske vi skulle få, vilket väder som drog in.. Och jag lovar er som läser, att ni anar inte hur jag känner nu när jag skriver.   '' Walking on the moon '' Skulle ja vilja säga. 

Klockan slog 20:30, Solen gick ner bakom molnen som va på andra sidan sjön, vinden tilltog, vi gick in i våra bivvyn och kollade på en varsin film.  vinden, regnet tilltog, jag gick ut och justerade mina larm, så känsligheten blev mindre. Satte linan i lineclippet och vände in i tältet, på med min stove och värmde mig. Kollade på Albert och Herberts julkalender, och kände att jag började bli trött. la mig ner i sovsäcken, somnade, och sen va de på allvar, jag har fisk. jag har ruuun, paniiiken som uppstod, upp ur sovsäcken och ut ifrån tältet, och jag möts av 20/meter skunden, och skriker på jonas jag har fiiisk, '' jag höörde det, jag kommer''  och jag lyfter spöt, och kontakt, den sitter!!! fisken är krokad, jaaaaaa vilken kääänsla!! Fisken närmar sig bryggan och de visar sig vara en riktigt fin Spegelkarp på 8,43kilo. 
 
 
en snabb bild bara innan vi slingar den, och inväntar foton på morgonkvisten, jag va sååå glad!  Min förbannelse va bruten, från att bara fånga sutare och 3kilos karpar. så kom första 8+ fisken. 

Höll på att blåsa iväg vid denna punkten, tältet svajjade och jag frågade om Jonas hade extra peggar, och de hade han.. för jag va riktigt rädd.  Spänner fast tältet riktigt och går in igen, byter rigg och kör samma princip, Ws mp1 Snowman på en Stlrk 5Curveshank (Blowback) och ut igen rakt över viken mot en lång vasskant,  såg dessvärre inte hur den landade, så kände oro att den landade på land.. Men Jonas trodde han såg den landa, så ja hoppades på det. 

Jag hoppas ner med värmen igen, i sovsäcken och delar min glädje med min Pappa som gratulerade mig! 

och skrek Jonas, SIMOON JAG HAR FIIISK.   
I stövlarna och bort till Jonas,  Kan tillägga att han låg helt öppet med stormen precis mot sitt tält, de blåste vågor, och stövlarna räckte inte till, fyllde stövlen och Jonas skrek att här kommer den.  Jag tittar ut och skådar en Ubåt, är de ryssen? är de Nato?  för detta är sjukt, fyfan vilken karp. vilket aaaas!   offrar mig och håvar fisken och skriker rakt ut till Jonas, GRATTTISSS DEN ÄR STOR SOM FAAAN! 
Bort snabbt till mig och slingar ner den.  med en snabb kontroll mätning som säger nästan 16kilo ( med sling)


Bildtext. '' Yes fucking Yes what a night so far, wind blowing about 20meter/second and my bivvy is almost flying away, Im shitscared but this sight makes everything worth it. I'm so fucking happy!! ''
 
en bild från min instagram mitt i känslorna, och tro mig. jag va rädd på riktigt, men jag va over the moon, 2 fiskar va slingade, helt otroligt, mitt hjärta dunkade i 400km/h. 

Jonas brydde sig inte om att kasta om sitt spö för han kunde inte kasta i den vinden. 
Så, samma visa igen, tillbaka in i värmen och byta strumpor, och kasta av mig mina mysbrallor.  Hinner jävla inte ner i sovsäcken igen, och de drar iväg på mitt första spö, dubbla hardhookers, går ut och har kontakt, drillar 1minut och de släpper, fan också. denna va fin. tung fisk som bara gick åt sidan.  jag betar om och ut igen, och tyvärr är det spöt tyst resten av natten. 

klockan va lite över 03:00 och de drar iväg hos mig igen?!  samma spö som första fisken. och de är tungt, detta är en stor fisk tänker jag, och Jonas håvar igen, vi skådar ännu ett as mitt i stormen, jag får gå försiktigt och halkar nästan precis i slutet av bryggan.   Fisken ligger på mattan och vi skådar ännu ett as, en riktigt stor fin spegel med stora fina fjäll. Vi slingar ut den också, och här, är jag knäsvag, jag är så glad. 

Bildtext '' Thierd sling is loaded, Wind is still scary as fuck, I'm wet, I want food. And I just caught a new Pb!! ''
 
ännu en känslobild, och glädjen är skyhög, Mp1 rockar, Whitesecret Rockar, Jonas rockar, och jag rockar. Detta är hårdrock, vilket väder, vilka fiskar, vilka jävulska Screaming runs. 

Jag slänger om allt igen och kör samma sak igen, en härlig snowman. 
Men tyvärr är spöt tyst till morgonkaffet. 

Jonas lyckas fånga ''Slynan'' och sen är det tyst.  Jag vaknar halv 9 och går ut och ser jonas har börjat packa ihop, jag går bort och hör med Jonas om han vill fota fiskarna nu. och kör, han väntade tills jag vaknade.  Och vi börjar fota min gris på 12,2kilo. 
Nytt personbästa. med 2.1kilo. på mitt favoritbete, SBM - WhiteSecret - Fisken är från gamla stammen år 2000.

Beepepppieippe '' Du har fisk Simon '' 
Kollar på mitt spö som jag fått alla fiskar på, och de står som ett U.  Lyfter och Kontakt!  BOOM! 

SpegelKarp 7,93kilo
Viken Krigare!!! så jävla fin fisk!

Och min trejde, men första för natten.  8,43 Tog samma combo, Mp1 Whitesecret snowman.
detta va mina fiskar. och här kommer Jonas 2. 

14.1kilo Spegelkarp 
Och Slynan på 7,(8)? kommer ej ihåg decimal siffran, men nästan 8kilo krigare som äter boilies som fasen och är från den gamla stammen som sattes runt år 2000.

Här avrundar jag vårat fiske, och de är det bästa jag varit med om sen jag började karpa, även de hårdaste då de blåste storm och drilla fisk i storm va en helt otrolig känsla. tur de va varmt i luften så man inte blev nerkyld till -grader. hehe. 

Tack för helgen Jonas, och ni som tog er tid att läsa, tack. utan er skulle jag aldrig skrivit och reflekterat kring mina fiskepass.  Åker till Rögle och fiskar Tors-Söndag med Robin. Återkommer med Rapport efter det. 

Visa fler inlägg