Vem är jag?

Mitt namn är Simon, men även kallad Nomis.


 
Anledningen till denna bloggen skrivs från och med år 2015, är för att mitt förra år(2014) va så händelserikt och roligt, och jag har funderat på om jag ska göra en blogg eller ej, så. Låt mig få prova iallafall!  Här har jag tänkt lägga ut allt som händer kring mitt fiske. och fokus är väll metet. Anledningen att jag väljer mete är för att mete är något som har funnits i mig sen dag ett. Men har aldrig utvecklats till något så avancerat mete. I denna blogg kommer ni se mig fiska både Gädda, men framför allt Karp. Anledningen att Karpen är i fokus så hårt är för jag länge har spinnfiskat Gädda, och kommit fram till att jag vill prova något nytt, förra året (2014) hann jag knappt börja fiska Karp innan säsongen va slut. Men de hann bli ett par fina fiskar ändå, trots en så kort säsong. 

Jag är född 1992.
och jag pluggade på Osby Naturbruksgymnasium med inriktning  Vattenbruk & Sportfisketurism. Anledningen till att jag valde utbilningen var väll att jag har ett så stort intresse för just Fiske, men även Naturen, det är ju där jag vistas.. Från början ville jag bli IT tekniker. men min pappa övertalade mig rättså snabbt att det är ju Fisket du brinner för Simon. Och så rätt som sagt. Fiske blev det. 

Vart jobbar jag?  
Jag jobbar på Truckförare på Volvo Personvagnar i Olofström, Och jag fullkomligt Älskar mitt jobb.  För tillfället jobbar jag ständig natt.

Vad har jag för intressen förutom fisket?  
Jag är såld på just Datorer, spel, teknik. Men har ett stort intresse från barnsben för Grävmaskiner, Skogsmaskiner, Lastbilar. Och annat som man brukar gilla som barn.  

Hur stora fiskar har jag fångat? 
Gädda 13,30kilo 121,5cm / fångat två fiskar över 120cm
Abborre 1.5kilo 49cm
Karp 22470gram(Europa PB) 20800gram (Svenskt PB)
Brax 5890gram
 
 
Vad har jag för erfarenheter i fiskevärlden?
- Ungdomsledare för Glada Fiskens Sportfiskeskolan sedan 2005-2013.  Där ungdommar mellan 8-18år söker till 1 veckas fiske med oss lokala fiskare där vi lär ut om bla. Sjösäkerhet, Allemansrätten, Fiskemetoder,  Fiskarter i Sverige M.M. 
 
- Ungdomsledare för Klassdraget ett par gånger mellan 2011-2013.
 
- Ungdomsledare ABU Gäddläger 2013.

- Deltagare i EU projekt Try Angling.  Där ungdommar mellan 11-18år hade utbyte med Ungdommar i samma ålder från Scottland. Där vi fiskade i deras vatten, och dom i vårat. ( jag själv va för ung för resan till Scottland, men deltog på alla Svenska.) 

- Deltagare på Royal Fishing som hölls i Danmark och i Tyskland. Där man sökte som ungdom för att åka ner på en veckas fiske i ett annat land och tävla mot andra länder. men även breda ut sin fiskekunskap.

- Även en hel del andra Praktiker genom skolan i bland annat Fiskodlingar & Guideningar.

Vad är mitt mål 2015?
 
*********UPPDATERING.**********  

**Lyckades fånga ett Svenskt KarpReg 12april 2015. på 12200gram.
**Lyckades fånga ett nytt Svenskt KarpReg och PB 25Juli 12680gram.
**Lyckades fånga ett nytt Svenskt KarpReg och PB 12September 13700gram. 
 
Målet är att fånga en Svensk karp över 12kilo. för Reg.  Och hoppas att fånga ännu en grov gädda.

- Ska även till Abbey Lakes och fiska Fox Lake med Fiskekompaniet, och målet där är att utveckla mitt karpfiske yttligare. och förhoppningsvis fånga ännu en Abbey Karp. 
** Uppdatering, Lyckades fånga 5 fiskar i Foxlake, med 2 fiskar på topp, en fullkomligt översnygg fullyscale på 21300gram. och en mega fjällkarp på 19700gram.  Samt 3 andra fiskar på.  12,7, 10,7, 10,0.
 
 
Vad är mitt mål 2016?
 
De här med mål är ju till för att hela tiden jaga något, klara av nåt, och hela tiden utmana sig själv och mina egna kunskaper.  
Så iår hoppas jag kunna fånga yttligare en fin karp.  Eftersom jag slog PB 3 ggr förra året, så kanske jag borde höja mina mål.  13,700gram är högt. men iår satsar jag stenhårt på en 15+ fisk i Svenskt vatten.  
Och eftersom jag åker utomlands minst 1gång om året, så hoppas jag kunna peta upp en 20kilos till. 
Nuvarande utlands PB är högt, och tror jag sätter ribban på 23kilo.  Vilket jag tror kan bli svårt, men de är ett mål. 

Hittils iår har jag slagit nytt PB.***  En Spegel från Lac de Villedon på 21,890gram.

 
Vad är mitt mål 2017?

Mitt mål 2017 är att satsa på Sverige, Sveriges mörka karpvatten, många vatten jag bor nära, men även mycket syndikat fiske.  Och kanske en Polenresa om någon vill följa med mig!

Lyckades fånga nytt gäddpb i Januari, på 9,930gram.
Lyckades fånga nytt gäddpb IGEN. i Februari på 10,100gram.
Lyckades fånga nytt gäddpb IGEN. Mars 11.240gram
Lyckades fånga nytt utomlands KarpPB.  Maj 21980gram. 
Lyckades fånga nytt Svensk karpPB. Maj 14.9+ 
 

 

Vad är mitt mål 2018?


Mitt mål 2018 är  att fånga ett nytt personbästa i Sverige. Det är att toppa 15+ oavsett Spegel, fjällis, fully etc etc.  Ska till frankrike i september, och då har jag som mål att försöka bräcka mitt PB där.  Inte allt för enkelt, men målet är satt.  och då måste den ligga på 22+ för spegel, 22+ fully, 19,9+ för fjällis. Ingen enkel match. 
tro inte att jag bara söker den tyngsta vikten och inte värdesätter en mindre karp, för jag värdesätter dom exakt lika högt, Även om det är speciellt att fånga en riktigt stor. 
 
Detta var nog allt, och jag hoppas du som varit nyfiken eller bara velat läsa för du velat läsa. fått svar på en del som du undrat eller kanske velat fråga, annars är de bara att kasta iväg ett PM på Facebook. 
 
Vad är mitt mål 2019?
Mitt mål 2019 har jag glömt skriva.. Och jag har inte mycket att tillägga då jag har plockat nytt personbästa på båda gädda 13,3kilo & karp 20,8kilo.  Så jag vill bara njuta resten av året, ha de gött med min vänner och försöka lära någon ny människa något om karpfiske.  *uppdaterar när jag vet mer om vad mitt mål är*


https://www.facebook.com/simon.grindhage
https://instagram.com/noomiissfishing
 
 
 
 
Visa fler inlägg