15kilo fjällkarp!

 
Så, jag är tillbaka efter att ha tagit ett ganska långt upphåll med fisket!
Ny satsning, Ny sjö, Nya möjligheter & framför allt, Stora fjällkarpar!
Jag har tidigare fiskat i sjön, men jag har inte landat någon fisk därifrån. Jag har haft kontakt med fisk, men dessvärre tappat dom. 

Så, jag köpte mig en gummibåt i början av året som var tänkt att jag skulle utforska nya fiskevatten, eller iallafall vidga mina vyer, så jag raddade upp ett gäng sjöar att dessa vill jag fånga karp ifrån.

Och just denna sjön var ett av mina första toppval.  Dels för jag vet att den håller karp över 17kilo bekräftat, och dels för den är nära, går att baka ner med gummibåten och bara lasta ut väldigt enkelt, sjön har även väldigt bra swim och man får vara hyffsat ostörd om man kan ta sig ut på sjön.  
 
Så, den 20augusti så packade jag upp båten, och blåste iväg direkt till sjön för att mäska upp. Jag funderade inte ens över vind eller något. Utan jag skulle bara hålla en plats mäskad under en lång period och därför få fisken att hitta min mäskplats och ta en titt på den varje gång den tog ett varv i sjön. 

Fem dagar efter jag har mäskade första gången så petade jag ut 3 spön på min mäskplats, och de tog knappt 3timmar innan mitt vänsterspö hade one toner.  Landade första fjällisen på 13,0!
 
Jag åkte ifrån nöjd som ett barn som lämnat godisbutiken, dundrade ut fruktansvärt mycket bete, la ca 10kilo till på platsen.  Och återvände så snart jag kunde igen, på min födelsedag.  
Hade haft betena ute ca 30minuter och mittenspöt var iväg! 

Landade en mindre fjällis på 9,6kilo.  Tog en Snowman OJ/Pink Squid! 

Och fick hjälp att fota denna fisken av förbigående människor. Tack!
Med Maja i hörlurarna som fick vara med under hela fighten!

Jag var extremt nöjd och hoppades på yttligare ett dagshugg, men det uteblev tyvärr och jag satt bestämt kvar över natten och tänkte att imorgon bitti/underdagen så händer det. 
Låg och kollade netflix hela natten på min iPad, Följer/tittar på serien Peaky Blinders, 5/5 skulle jag vilja säga. 

Hur som helst, hann sova 2½ timme och vaknade upp av en ny onetoner..
En lång fight där jag trodde jag hade en riktig kloss på, Jag fick köra med båten och elmotorn och ett håll, och fisken skulle åt andra hållet in i de stora näckros bältet, Men jag gav mig inte. Och kunde därför landa en sanslöst snygg spegel på 12,8kilo! 

 
Jag mäskade på rejält och inväntade nytt regnoväder som var påväg in. 
6 dagar senare, med 2 mäsktillfällen imellan så var jag på plats igen tidigt på morgonen. Hann sova 4-5 timmar innan de var iväg igen, denna gången vänsterspöt. Nu har alla mina 3 platser levererad fisk!  Inte konstigt egentligen med tanke på mäskytan jag mäskat på. 

Hur som helst, one toner igen och lång fight med en ny fjällis på 12.9. 
SBM Multirange 10ft. Med Scope 6000 Rullar, 0,40 Touchdown, med en 0.70 flourcarbon snagleader.

Jag mäskar på betydligt med bete igen för att återvända igen 3 dagar senare med nytt regnoväder. och kastastrofal vind, kommer knappt ut med gummibåten och kommer tillslut fram på platsen dygnsur, allt är blött. Men vad gör det, för här ska de fiskas karp! Med en sjuk vilja och målmedvetenhet så spelade det ingen roll för mig, jag skulle lägga 3 riggar på platsen. 

 

 
Jag ''ska'' bara fiska till kl 14.00 idag sen packar jag ihop. Jo tjena, somnade inte förens 11:00 snåret och tänkte jag sover till 16:00, vaknar till och tänker, nja, till 18. 
Hinner inte sova till 18, för vaknar till 17:30 av 1 ton, med en följd av en ny ton. FISK! 

Jag kliver ut och tar tag i spöt, fisken känns inte överdrivet stor utan de är en bra fisk i ena änden. 
Jag fightas med den på frivattnet tills jag beslutar att kliva ut och landa den i båten, och gör bort mig flera gånger så yrvaken är jag. 

Kommer ut, ser att fisken är bra, och håvar den, men den vänder ur håven och simmar iväg från mig igen, för att sedan komma in i håven enkelt igen! Sänket är kvar så är rädd de ska sno sig. 
Men tur i oturen så landar jag en bra fisk, ser ut att kunna nå 15 strecket. 
Tar en snabb bild och skickar till Mr.SBM. 
- BOOM, de är den! 

Jag har fortfarande inte insett att det är en av sjöns största, bland annat sjörekordet på 17.4 senast midsommar. 

Trevligt, slänger upp den på vågen och den visar 15.0kilo!
De är inte vikten jag är ute efter på denna fisken, utan målet att fånga en på 15kilo, och att få fånga sjöns rekord är bra! jag är sanslöst nöjd och ringer hem till min pappa som kommer upp och fotar och filmar för att sedan släppa tillbaka denna fisken igen!

Målet är avklarat, och jag är otroligt nöjd. Vilket dagsfiske, vilken sjö. 7 pass, 6 dagspass, 1 nattpass. 5 fiskar,  snitt på 12.5, bra bete. bra grejer, tro på det man gör.  många mil, trötta ögon, lite sömn. Men vad gör det när fiskarna ser ut såhär? 



Har även startat en Youtube kanal där jag kommer försöka lägga ut lite klipp från mina fisketurer, och det blir framför allt. Karpfiske i toppklass, och gäddfiske på amatörnivå, jag reder inte ut det, men jag siktar fortfarande efter en stor flötestrollad gädda, alternativt bottenmetad! 
Vi får se va hösten 2020 har att ge!

https://www.youtube.com/watch?v=3f0cmwFcL3I&ab_channel=Simonsmete
Må väl / Simon Grindhage 
 
Visa fler inlägg