April April, och våren är äntligen här!!

 
Äntligen har våren kommit till Sverige på riktigt,  sjöarna vaknar upp, årets första karpar i sverige är redan fångade, det är nu dom har så fruktansvärt fina färger,  läderbruna och mörka,  nu visar de sin rejäla kondis de la på sig i höstas när vintern var påväg.  

Jag och Micke pratade redan förra helgen att vi skulle köra Östra dammen, men nej, vi höll ett getöga på vårat syndikat som alltid vaknar sent.  Och sant som sagt, så drog vi ner till Österlen för att lägga min första helg iår, i hopp om att lyckas landa de första vårkarparna.  

Efter jag jobbat natten till fredagen så åkte jag direkt på morgonen mot Österlen och kom fram vid 10 tiden, och kunde därefter välja swim, vi hade redan pratat om olika taktiker och swim efter väder och vind.  Vårat första handsval skippade vi då andra medlemmar kom före oss, men vi fick de delade första valet, mitt favvo swim, där jag avslutade min höstsatsning, där jag mäskade något fruktanvärt innan jag lämnade. Och det ser ut som att de flesta medlemmarna som fiskar i sjön har dragit sitt strå till stacken och försökt hjälpa till att få dom riktigt höstfeta.   Efter att ha burit ut grejerna och slängt några riggar nära land så somnade jag någon timme, och vaknar upp och klättrar lite träd.    Niclas kom också ner och snackade en stund med mig, och vi stod och tittade på några karpar som patrullerade kanten.  Vi satt på fisk iallafall, så chanserna var goda. 

Niclas åkte hem och jag somnade till igen och vaknar av att Mickes hund står och tittar på en, så hjälpte han att få ner sina saker till swimmet.  Micke verkade också ha en plan på hur han ville fiska, han ville fiska nära land, på Stefans kära spottar, det var ju lugnt för mig för jag hade planer att fiska väldigt kort, väldigt nära bryggan, nära land.  Vi gick ner och körde 2 spön var, och jag fick äntligen prova mina Nash Scope'10 3lb.  Så nöjd med dom!   Jag provade även nytt tafsmaterial och nya krokar jag köpte handslipade från England, Kunde inte varit mer nöjd. 

Börjar oerhört försiktigt med bara 2-3 nävar bullar per spö, 16mm och en 16 popup per spö. En liten bag för att få lite vikt när jag gungar ut det på ett lätt underhands kast. 
 - 5-6 bullar, 2-3 hela, resten delade på mitten.

- Ronnie rigg stlrk 5 curveshank med 25lb Soft Coated Ridgemonkey material.  jag gillade det faktiskt! 

Kvällen blev inte lång då jag somnade redan kl 21.  Och sov väldigt gott fram till 07 på morgonen, då jag vaknar upp i ett rejält screaming run.  Ut och krokar en riktigt snygg spegel på 10.9.   
 
Dröjer ca en halvtimme och det är dags igen. Screaming take, andra spöt. lite utanför min lilla '' tighta '' mäskplats. 
- I mina oerhört Karpiga Mywear långkallisar från Ica Maxi. Hett som fan!

Tyvärr kan vi inte väga denna fisken, då mitt batteri i vågen var slut, så la den hemma. Micke förlitar sig alltid på sin bror som har sin våg med sig, så där stod vi utan våg.. ( första fisken hjälpte medlemmarna Anton och markus till med våg TACK! ) 
Efter detta så är det lugnt, sen drar jag 3 snabba sutare, Micke tappar en karp som snagar fast sig i vassen och kliver loss.  
Jonas kommer ner till oss på swimmet och lånar ut sin våg om vi skulle lyckas få en riktig fining..  Riktigt shjysst, älskar att vi hjälps åt när vi är flera kring sjön, även om vi satt längst ifrån alla.  

Jag och Micke sover hela lördagen, stiger inte upp förens 14-15 tiden och då tänkte jag spana på lite karp, och det var även tänkt jag skulle fixa lite GoPro klipp till en filmsnuttis, men tyvärr så har den inte sparat mina filmer, bara någon enstaka. Så missade tyvärr en ''run'' jag fick på film, och när jag klättrade träd och spanade på en stora karp och en Koi.  Men så är det.  Kvällen var lite längre dock, vi satt och grillade tidigt för att kunna njuta av liten brasa efter solen gått ner.  Dom lovade en kall natt, klarblå himmel och vindstilla, allt man hörde va paddorna och något vildsvin långt ner i backen.  Somnade vid 23 tiden och vaknar till vid 01:30 och har svårt att somna om, jag fryser lite grann men efter lite surfande på telefonen så slocknar jag igen.  
Morgonen kommer och vi ska fota fisken jag fångade i gryningen, så vi väntade in lite mer sol för fin fina bilder. Då jag fångade en riktigt stor fet spegel. Samma combo, Ronnie rig & en 16mm popup. 
 

 
Fisken vägde in på 13,50.  Gått ner 1hg sen förra året,så ser fram emot en rejäl vår & höst kondis på denna individen. KUL!  Och här avslutade jag denna gången, vi ses igen runt 6 maj, då kommer nog en ny rapport. Och då från ett helt nytt vatten från mig.  

Må väl.

#1 - - Ola Hansson:

Vackert! En dag ska jag med fiska där!!