Syndikatfiske återigen!

Hej igen!
bara 3 dagar sen jag skrev sist. och skulle iväg på en flerdagars tur. 
Jag skulle åkt iväg med Magnus på ett pass, men han fick förhinder, så han kunde bara fiska en natt, men jag ville lägga längre, slippa packa ihop och flytta hela tiden. 
Så Micke övertalade mig att köra ner till syndikatet igen, jag bestämde att vi ska sitta på peg1. annars får de bli peg3.
jag fiskade mot peg 2och3. väldigt mycket näckrosor, weed och annat. så de va spridda bullar, och fallskärmsbag!
 

Jag valde att fiska med 2 snowmans och 1 singelpopup.  och endast köra spridda bullar, INGEN partikelmäsk alls, då jag finner det onödigt. det har inte givit mig ett bra fiske nånsin, så singel bullar, Nya nyet.
Natten till fredag fick jag ett sanslöst 1 tone run och ut och krokade en fjällis. 7,700gram.  
 
Tog en SBM OrangeJuice Hardhooker/CitrusCandy Dumbell topper på en Blowback Storlek 6 Medium Curveshank från Ace! Superfina krokar för 1-3fiskar. sen får man byta krok/rig.

Åt världens goaste frukost, jag brukar inte äta frukost när jag är ute och fiskar, min mage lever sitt eget liv tydligen. så ingen bra idé, men denna gången tog jag med riktigt fina mackor och korv från Szabos Shark, kanon fina!  hur som helst. Dagen fortsatte, och det hände inte speciellt mycket under dagen. inte ens ett pip, vilket vi tyckte va oerhört långtråkigt. inte ens en linebite. så jag tröttnade, rodde ut i båten med Micke in i viken och kollade på våra solande karpar. (vi får ej stalka från båt) och de går inte komma åt dom från land där. så, titta men inte röra! 
Sedan slängde jag ut lite mer bullar kring mina markörer. 
Vi startade grillen och tog det lugnt, kastade om mina grejer runt 20:30. och hade väldigt bra tro för dom. trodde STENHÅRT. och ja, de gick ju vägen. 
 
 
oväder va påväg in så vi fick göra passet kortare.  Vi packar ihop 06:30 imon bitti, vi gick till sängen runt halv 12. och jag vaknade 4 av ett Linebite.  Och gick in och la mig, 04:20 drar de iväg i ett nytt onetone skrik, och tyvärr tappar jag den fisken precis utanför vassen.  den föll för en Whitesecret den med. 
och där trodde jag, fan nu blir de ingen mer fisk. Men så kom jag på, att jag hade två andra spön som va blixterheta. Men hur som helst, jag lägger om spöt, slänger ut 1 knytnäve 20mm OJ bullar.  
Och vid 06:20(ca) är de nytt ONETONE på g. denna gången på mittenspöt. och den sitter fast, helvete med.. håller emot och de släpper, fisken går fritt. och bökar runt i massa weed, men tungt var det. 
Ropar på Micke som sover som en stock som vanligt, men ingen micke vaknar.  ropar flera gånger, men ingen hjälp, tar mig ut i båten och håvar en monsterfjällis.  jag avlider av glädje, den är så jävla stor. 
När den väl ligger i håven vaknar micke av att jag ropar på honom, och ut kommer han nyvaken som fan, och visar denna fjällisen och båda blir så glada. en Hane.  När vi nollat vågen slutar den på 12680gram, vilket är nytt PB på både fjällis, och min största karp jag fått i Sverige.
 Tog en SBM Oj hardhookers med Whitesecret på toppen på en Blowback storlek 6krok, medium Curvshank från Ace.

Och här trodde jag att nu är de slut. men när vi släppt i denna härligheten så drar de iväg på spöt jag tappade en fisk på tidigare, och de visar sig vara en liten spegel från Aneboda beståndet. Kanon fisk!
Vilket avslut. 
 
Nu ska ja sova ett par timmar. 
Nästa rapport kommer söndag nästa helg. over N out. / Simon Grindhage

Mellanlandning!

Hej alla! 

Nu har jag haft halva semestern, och hittils har det varit ett par fiskar. fick 4 karpar i början på semestern, sen blankade jag tre nätter.  Sen åkte jag till Kalmar till min väns Syndikat på gästfiske, och vilken succé det blev!
 
 

Lång story kort. 

Men Allt började med att vi hade planer för diverse saker, de va allt från King of skantz till Jaroslawski, men inget blev som de skulle. 
Och allt slutade med Syndikatfiske i Tunbyholm i 6 nätter.  
Första två nätterna började med sutare och sen trippelhugg. sen fick jag en sista karp natt 3. 
Och jag fick även syna en 13,3 kilos Spegel,  vilket är samma fisk som är sjörekord på 14,780.  En hane som pendlar väldigt mycket i vikt. och har fångats 4 ggr i år redan. tyvärr får vi nog inte syna den över 15 iår. 
 
 

även Stefan och Mikael fick bara små fiskar utöver den stora.  frågan är.. varför så segt? varför släpper det inte... 
Jonas satt 2 nätter, han fick både Ål, gädda och karp, samt sutare på sina popups, haha!  helt otroligt vilket coolt fiske han hade.  han tappade även en riktigt riktigt stor karp i tundbyholm sista morgonen. men körde hem då dom lovade regn. och jag gled också hem. och mellanlandade och körde till Kalmar.. som blev riktigt lyckat. 

Alla mina fiskar fångades på SBM Sl2 spritt. Whitesecret, sqwid, sl (röd) fluro popups. på KD-Rigg med Krank '6 krok!
Även hade jag en fjällis i håven som jag lyckades slinta ur händerna! 
för mig 5 fiskar. 1 Klev tyvärr av. så 6 run för mig.  Magnus hade 2 fisk upp, och tappade 2 fiskar.  tagna på Northernbaits,  BNB, Krillers med krillergarlic popups. Samt Solar ( vet inte namnet på popupsen)
 
 
Nu är jag hemma igen för lite mellanlandning, sen bär de av fiske igen till lör(sön) kanske söndag. vi får se hur fisket visar sig vara. Sen hemma lite igen, och sen Nästa Torsdag ska jag på TunbyCarpChallenge. syndikat tävlingen där 13lag(26fiskare) ska göra upp om titlen och resan till Jaroslawski.  Även om jag skulle vinna så kan jag inte åka. så kommer få passa på den, om man inte kan åka nästa år. 
vi får se vilket och hur det blir. 
Jag har även köpt en del NorthernBaits boilies och diverse saker. Hittils inte resulterat i något.  Polaren fiskade med det i kalmar nu, och han fick 2 fiskar.  Blev lite besviken när vi såg att våra popups burkar inte va knökfulla. utan de va som att de fattades 10popups ur var burk.. lite kass. 
annars väldigt nöjd med deras färdigpreppade partiklar, pellets, och bullarna är fina men jag måste bara prova BNB innan ja kan bestämma mig vilket. 

Hur som helst, vart vi bär av de kommande dagarna kan ja inte yttra mig om, vi funderar på Lillan. men även andra små vatten. vi får se helt enkelt, en hel dag att bestämma mig! 

Nu ska ja ha kvalitéstid med tjejen!

kommer en bättre uppdatering längre fram, om jag kommer ha nåt att skriva om!  

Semster...

Tjenare allesammans!

jag är på semester, och givetvis fiskar jag.. jag återkommer med lite mer text och bilder när jag är hemma igen.
För nu åker jag igen!

här är en bild på 2 av fiskarna i helgen!
Visa fler inlägg