Lac de villedon, där drömmar går i uppfyllelse

 
På landsbygden i södra Frankrike.
Efter ca 8 mil små skogsvägar, kommer man till ett litet litet samhälle med väldigt små passager genom husen.
Man kommer till den lilla skylten där det står Lac de villedon, och ner kommer man till en grind, och en större parkering och en liten dal med små dammar. 

- Possion chat.  även Kallad Dvärgmal, finns tyvärr i Å systemet kring sjön. 
I dammarna simmar allt från Koi Karp till Mindre vanliga karpar som ska ut i sjösystemet när dom växt till sig. Efter 1670kilometer från Lomma. Möts man av en tyst och varm miljö med en vacker liten dalgång, där ängar med djur går och betar, en bondes traktor som sköter skörden, och där endast karprull syns till.  
Ett dämme, en större sjö på 40Hektar, Snittdjup på ca 1,5meter.  Ren grus och silt botten. Inga snags, ett gumligt vatten där de simmar hundratals fiskar över 20kilo.  De är här som drömmar går i uppfyllelse, de är här, jag mötte ett sånt lugn.   
Vi kom ner på Fredag eftermiddag och mötte upp ett par andra fiskande, även Anders som är reseledare, Under dagen så kollar vi runt lite, träffar Damien som är Baliff, och äter god mat.  Vi sitter på parkeringen på kvällen och snackar med varandra, slår upp tälten och sover på parkeringen för att invänta Lördag morgon. 

Lördag morgon samlas vi nere vi Resturangen, där vi äter frukost tillsammans och får regler förklarade för oss. Damien är väldigt noga med att förklara hur vi ska hantera fisken i denna extrema värme.  
Jag tror alla va mer eller mindre oroliga över att hantera dessa stora fiskar i denna värmen, ingen karpfiskare vill ha ihjäl en karp, INGEN. 

Damien förklarar att max 10minuter på land, MAX. inga säckningar eller slingningar får ske under några som helst omständigheter. 

Lottningen av swims gör på de sättet att alla tar en lott, på lotten står en siffra, och den som får siffran 1 får välja swim först.  Därefter i nummerordning. 
Jag och Markus fick lott nummer 6 och väljer swim 9. Ett swim som levererat bra med karp året om, Som Damien kallade det, ett storfisk swim.   
Att såhär komma till ett nytt vatten, där man inte har en susning av vad som är bra eller dåligt, vad som funkar och inte funkar. Allt är så nytt, men många lyckades även väl under redan första natten.    När vi kom ner möttes vi av lite regn och vind som gav iväg lite syre, men som jag tror inte gav en enda fördel under veckan pga fisken är skygg för Båtar, Markörer, och ljud,  Vattennivån hade sjukt med 70cm och de hade varit varmt och varit dåligt med regn i 2 månader. 

Vi hade inga direkta fördelar, väret skulle bli värre med veckan som gick, och den varmaste dagen hade vi uppåt 38 grader. och skuggan va de 35+.   På vårat swim hade vi ingen skugga, bara Markus stora sceenhouse, men de hjälpte inte mycket, värmen var extrem.  Vilket också knäckte oss till slut, vi fiskade inte på dagarna, utan vi gjorde annat. 

 
 
De två första dagarna kammar vi noll, både jag och Markus..  Vi provar de mesta, kastar om flera gånger om dagen. men jag får bara dvärgmal, jag kände, jag fiskar iallafall. 

Dag tre smäller de till rejält och jag får en liten på dagen, och Markus klämmer till och knycker 2 grisar,  16 kilo och 18 kilo. 
 
Markus lyfter även upp en liten 2-kilos rackare på mitt spö när jag inte är på plats, då jag är hos grannarna Dennis och Benny. 

Jag själv fiskade med kortare riggar, och liten stickmix.  Men tyvärr drog den åt sig massa Mal.  
Jag provade de mesta pop-upsen i väskan, och tigernötter och olika plastgrejer. 
Men till slut så släppte det, när Markus föreslog en grej som kunde funka bra, och detta ändrade mitt fiske avsevärt mycket. 
- Sl2 Dippa, med Redsecret och Whitesecret Wafters.  Tyvärr inget som levererade denna gången!

De va inte förens dag fyra som de hände för mig,  vi satt i Screenhouset, och jag sa till markus, ett sjuhelvetes run nu så de recievern ballar ur, och de dröjde inte ens EN minut efter,  och de tjuter iväg så in i norden, och jag möts av en fisk på 13,3 kilo. 
Denna fisken var mer än välkommen.  Hemskt roligt.  

Redan samma natt så hade jag ett nytt run, precis när jag vänt mig om och somnat till, så är de dags, de tickar ut sakta, de är inget run, utan ett sakta tutande med single bleeps, jag möts av ett tyngre gung, en större fisk nu. och jag är nervös ner i foppatofflorna,  Jag minns att jag säger till mig själv i huvudet, att ta de lugnt, en lugn och fin krokning nu, låt fisken få göra sitt.     

Fisken va väldigt slö, men hade ett par sköna gungningar, och Markus scoopar upp min 18,3 kilos Spegel. 
 
efter lite sömn, och solen har kommit upp, så är de dags igen, de tickar iväg sakta. 
denna känns tyngre, men svårt att avgöra om den är större eller mindre.   Den går väldigt lätt in i håven, markus säger först den är lång som satan, men troligtvis bara en 15kilos. 

Efter ha hängt den i vågsäcken så visar vågen nytt PB, så vi tar fram tripodden, och kan nu bevittna en lång, utlekt spegel, ett nytt pb för mig med 100gram.  21890gram visar vågen.  

 
ett nytt pb kändes riktigt riktigt bra, jag är så nöjd med de 3 fiskarna ja fick på mindre än ett dygn.  

Näst sista natten blankar jag och Markus.  de mesta runt sjön gör det.. 
Och den sista natten så önskar jag inget annat än ett sista run, en sista fisk. 
Och vi sitter uppe rätt länge och tar lite nattfoton, tyvärr blev ingen av dessa bra, så jag väljer att inte posta något. 
Men, precis när ja somnat till, runt halv ett på natten, är de dags igen.  Jag har fisk, de tickar iväg sakta. och jag krokar, och möts av yttligare en tyngre fisk.  
Markus scoopar min sista karp som vägde 15,6. 

alla fiskar tog sl2 Hardhooker, SL Washed out Pink popup på en snowman.  Med Sl2 boilies och pellets och tigernötter kring det. 

Och här avslutar jag min resa till Villedon. 

Väldigt väldigt svåra och varma förhållanden gav ett väldigt trögt fiske, men de blev ändå några fler än 70stycken för oss 24 som fiskade.   Vilket är väldigt bra med de vädret som var.  Jag fick 6 stycken, varv 4 stora, och 2 små. Och marcus fick tre, 2 större och 1 liten. 

Har säkert missat massor, men de är sånt man får uppleva på resan om man åker. 
Om du har några frågor eller funderingar, eller är sugen att följa med, kontakta Anders Idarsson. 
Om du undrar mer om min resa så kan du fråga mig via PM på Facebook. 

Vi ses. 

 

Höstlöven faller..

 
 Dom faller... Höstlöven, i Augusti.   Karpsäsongen har några ynka månader kvar år 2016, och jag försöker fiska varje lediga tid jag har. 
Så efter TunbyCarpChallenge så åkte jag hem och laddade batterierna och återvände ner till sjön för att försöka ge mig på yttligare en target.   Och visst dök de upp en. på mitt mittersta spö.  Återkommer till det..

Så, de blev Söndag och jag gled ner sent på eftermiddagen, kom ner till sjön vid 19:30 tiden, och försöka få upp tältet på en plattform utan riktiga peggar va lite trixit, men efter en stund funderande fick jag ihop de.  De blåste en del, men tur jag skruvade fast de mellan brädorna. 
jag funderade inte länge på vad jag skulle lägga mina 3 riggar.  rakt ut, så långt jag kunde kasta med en liten liten pva på en Multi-Rig som Aneboda Jonas lärde mig knyta på tävlingen.  Han visade va skåpet skulle stå på tävlingen med en Multi-Rig, så jag ville ge den en chans. Och är förälskad.  Känns mycket säkrare än KD-Rig som jag fiskat med mycket. 
En storlek 6 Chod från Korda. med N-Trap Soft från Korda.  ett litet 0,4gram sänke och en 14mm Popup. 

 
Jag tog fram min Whitesecret dippa som jag är väldigt rädd om.  Är en Limited Edition som inte längre går att få tag på. Så snålade lite i min lilla burk och soakade lite beten.  Vilket gav fisk.  Härligt när man lyckas! 
the secret range. Fattas bara Blacksecret. sen är den komplett. 
 
Hade ett par burkar majs med mig som jag kastade ut precis framför bryggan då jag vet att de går en del sutare och ruda i den lilla delen av sjön.  Och de dröjde inte länge förens jag omringades av bubbelpool. 
Är sjukligt sugen på att skaffa mig ett feederspö och meta lite.  försöka mig på yttligare en fin ruda. Fick en stor förra året i sjön, så de kanske är dags att försöka sig på en större. 
 Till fisket nudå. 
Klockan 05;00 vaknar jag av ett pip. Jag fiskar locked up mot Gäddnaten och vill inte de dom mer än max 1 meter, för att få loss dom där innefrån är väldigt jobbigt, särskilt om man är själv i båten. 
De visade sig vara en väldigt trevlig fjällis på dryga 6,5 kilo.  Tog en Multi-riggad Whitesecret.  
Lägger om spöt som fiskas precis intill naten.  Liksom så nära att riggen slickar dom.  Jag vet att dom pattrulerar där. Inte för att någon sagt det, utan de va en känsla bara. 
Så, jag lägger om det, med en ny pop-up.  de dröjer 40minuter, och vi är iväg igen.  jag hade precis somnat till, och fisken tar några meter lina innan jag är ute vid spöt. trots att jag fiskade väldigt hårt spärr.  Och de visar sig vara en bättre fisk, jag håller emot och lyckas få ut fisken när jag står från bryggan, men fisken sneddar över till vassen och de enorma näckros bältet till höger om mig.  Så jag ville inte chansa, ut i båten och hämta fisken va mitt enda alternativ. 
(bilden är från när Bröderna Borg fiskade där. men ni kan se den stor runda näckros ringen till höger. Absolut ingen man vill snaga en karp i, inte själv iallafall. ) 

När jag kommer ut så möts jag av en fin spegel,  jag misstar den som en annan fisk när ja ser sidan.  Och plötsligt så ligger den i håven, och jag ror in, inte först när fisken ligger på mattan så ser jag va de är för fisk. 
De är samma fisk som Michael och Peter fick på tävlingen, och de visar sig att den är över ett halvkilo tyngre. Tack vare grabbarna som mäskat så oerhört hårt. 
Fisken heter Luc, och den vägde 12,0 för mig.  Vilket är nytt rekord för fisken, och ännu en targetfisk avbockad.
(en bild från min iPad) då dom blev suddiga i självutlösaren på kameran. 

efter denna fisken så känner jag mig väldigt nöjd, extremt nöjd. jag skakar till och med i benet och blir inte riktigt klar med vad jag ska göra, så efter ca 45 minuter efter landning, fotning, release, så får jag ut spöt på platsen igen.  Och de tar fan inte ens en timme innan de är iväg igen, återigen när jag är i skönhetssömn. 
de visar sig vara en otroligt fin spegel igen på 8,1 som sög i sig en Whitesecret den med. 
en kort, tjock, rackare.  Roligt att se fiskarna med lite större buk.  bra mäskat grabbarna som satt där på tävlingen. Fiskarna älskar era boilies!

Här slutar mitt drömfiske för dagen, och jag tar de lugnt, fotar i min ensamhet, dricker ett par goa kalla redbull och äter frukost. 

När jag är ute och fiskar själv så känner jag mig väldigt rastlös, så jag brukar ringa runt till alla jag känner och prata med dom. Nu har jag ingen mobil, men de funkar bra att ringa på Messenger via appen.  snor lite batteri bara. Man hinner iallafall fråga hur de är med personen.. haha!  

De blåser på hela dagen och nånstans så känner jag att jag inte kommer få mer fisk, jag borde vara nöjd, vilket jag var.  Men en karp till iallafall skulle inte skada, att få känna på en rejäl krigare. 
natten är tyst, konstigt nog så ville inte ens en sutare dra i mitt bete. Och de dröjer till 06:00. Så har jag ett rejält take igen, på mitt innersta spö mot viken. Denna gången en dippad Whitesecret, i Ws dipp då. 

De visar sig vara en återfånst för mig från April 2015, ni som följt min blogg kanske minns ''Stormnatten'' då jag bland annat fick min första 12kilos, och även min första över 10 i syndikatet.  En av dom fiskarna, jag fick på morgonen mitt när vi fotar våra troféer från natten. Så hade jag ett take på mitt innerspö.  Den fisken fångar jag igen.  700gram tyngre än sist. 
det är denna fisken. 
 
och här är den från idag.  lite rundare om magen, ser inte längre ut. men i bättre kondis. Roligt att se. 

här slutar tyvärr min svit. 2 nätter fiskade.  åker hem vid 12:00. och tänkte byta till en annan sjö. 
men de blev inget av det, så jag är hemma och laddar batterierna igen. och funderar på att återvända ner igen imorgon.. sjuk som man är. 

nu är de 9 dagar till Villedon. 
 

'' Så Scoopar man en Karp ''


fyra dagar innan staplen av Tunbyholm Carpchallenge anmäler jag in mig i sista minuten till Tunbyholm Carpchallenge. Som jag fiskar tillsammans med Jonas Jonsson, även kallad, HagaJonas, Aneboda Jonas. Jag kände inte Jonas, och har aldrig träffat honom, så de skulle bli spännande att träffa en ny vän!

De blev Onsdag, och vädret va riktigt ostadigt, dom lovade mycket regn, jag kom ner vid 14:00 swimlottningen var vid 16:45. men pågrund av regnet och alla på plats så lottade vi redan 16:15.  Representanter från varje lag tog en varsin lott som Ola slängde på marken, jag fick den sista lotten. så ingen beslutångest där inte. 

Jag drar swim 13.  SWIM 13!!!!  swimmet jag fiskat riktigt bra på för några veckor sen. Jag kände mig glad och hade en bra känsla, men vi låg i lä och vinden låg ifrån oss. 
Jonas anlände till platsen lite senare, så packa båten snabbt i ösregnet, och ro ner i ena änden av sjön, upp med tälten och Jonas får inneplatsen. Jag tar yttre.  tillsammans på 27,5KvM så ska vi fiska ihop i 3 nätter, Onsdag eftermiddag till Lördag förmiddag. 
 

- Swim 13, en 27,5KvM plattform med ren dygnbotten runt omkring.  Mycket växtlighet, rena Karpnästet! -  

när vi väl fått upp tälten så va allt dyngsurt, så, rigga upp och mäska i ösregnet, sedan grilla lite kött och sova tidigt.  
de dröjde till morgonen därpå innan första två fiskarna va landade för Jonas.  En av sjöns minsta individer på 2,98, och den andra på 3,97.   Vi låg på 7:e plats. Och från kl 07:00 var de tyst tills de va dags för grillning, Obligatorisk uppvevning av alla spöna på torsdag förmiddag kl 12:00, Låta sjön vila till 18:00.  sedan dags för fiske igen.  Vi hade en rejält mysig samkväm där vi träffade andra lagen och försökte pressa ur hemligheterna ur varandra. (skämt och sido)   

Vi va redo för natt två, Då får jag ro bort till swimmet brevid och bevittna en 10+ fjällis, en rejäl fin mörk lång krigare! Som Jonas Nilsson och Carl jönsson lyckades lura upp! 
''Carl Jönssons bild''  11060gram!

Inne i lillasjön drar båda två lagen en fisk var med 10minuters mellanrum. 

11600gram! Fisken är döpt till Luc. Varit uppe ett par gånger detta + förra året. 
en fin spegel för Bröderna Borg, 8,800gram!

Plats 14, En plattform för 1 person, men går ha ett 2manna tält och fiska här. Vilken Vyy. (bröderna borg satt här)


inga större förändringar, lite byten av olika beten för mig då ja skulle hitta nåt som kunde ge mig en eller ett par karpar. Efter att vi båda var så mätta så grillade vi inte på kvällen på swimmet, utan vi somnade tidigt och grillade korv på fredag morgonen istället.  Vi vaknar båda två av att Jonas rulle tickar sakta och säkert ut, larmet har inte tjutit..  Han krokar och fisk sitter, ut i båten och hämta en spegel på 4,84
 
Kanon härligt!  Vi vaknar till tidigt på morgonen och grillar, och precis när vi grillat klart så ser jag i ögonvrån att min lina slackar, innan larmet tjutit så har ja fast fisk.  Dock en SutarHane på 2kilo.. 

Tävlingsledningen meddelar att de frivillig grillning mellan 12-18, (INGET fiskestopp)  Men jag och Jonas har så pass mycket vatten att fiska på, väldigt ostört också, så vi bestämmer oss att veva upp 11:00 och vila de till 15:00.  
efter att ha varit och handlat på affären och träffat några andra lag och pratat med dom är klockan nu 18:00, Jonas harde ett förslag om taktik byte på morgonen. Och vi kör på hans idé. Spombar ut majs och Cuttade Boilies, dippar allt i Mp1 dip. blandar 20mm Mp1 boilies och 16mm Hagaspecial från SwedishBaitmechanics. 
En rejäl spann med 5kilo boilies. Jonas mäskade sina platser på morgonen, och jag mäskar mina på eftermiddagen.   Efteråt startar vi grillen och känner oss rejält självsäkra, de känns relativt bra. Dock är de vindstilla, men vi grillar  Ryggbiff med Potatis i folie.  Vilken jävla mat. Jag kunde inte sluta säga hur gott de var.. fantastisk mat Jonas! 
 
De är tyst hela natten, jag är uppe vid 06 tiden och slår en sjua!  mitt i allt så tågar mitt spö iväg, och jag har fast fisk. 

En spegel på 5.82 och vi kliver upp på en 5:e plats. de är 5timmar kvar av tävlingen. 
(Jonas avslöjar) - '' Jag trodde vi inte skulle få en fisk till... '' 

Och här helvänder allt, Jonas drar fisk efter fisk, på 4a timmar har han 4 landade fiskar! 
Jonas hinner inte ens kasta om sista spön, han fiskar 1 & 1 och de tågar iväg. Helt otrolgit roligt fiske. 

11.39
9,34
8,34
8,08
- När jag håvar denna fisken så utbryter Jonas i ren glädje! '' Så scoopar men en karp snyggt jobbat'' 
 
Med detta inlägget vill jag tacka alla deltagare, tävlingsansvarig och sponsorer. Även tacka Jonas som lagkamrat! fantastisk kille!

Vi vinner tävlingen och har fångat över 50kilo karp.   
Vi tar hem 1:a pris, en resa till Polen, fyra dagar i Jaroslawski.  (Redan taggad)

Fiskekompaniet.
Karpfiskebutiken.
Sportfiskegiganten.
RenzSteinLurez.
NorthernBaits.

Jonas & Simon  1:a Team Farmer Feeding. 20730g
Dan & Johan      2:a Team Fjunskägg. 12760g
Michael &Peter  3:a Team Heavy Entreprenors 11600g
Jonas & Calle    4:a Team Chili Glass. 11060g
Per Ola och Alf  5:a Team Old & Wise 10800
Ola & Daniel      6:a Team Ladhunnar 9100g
Stefan & Micke  7:a Team Borgarna 8880g
 
 
13 dagar till Villedon. Hej & hå!

Visa fler inlägg