TunbyCarpChallenge2017

 


Tcc2017 var återigen denna helgen och vi var 11 taggade 2-manna lag! 
Platserna lottades på facebook på torsdagen redan, mäskning fick påbörjas kl 16:00, och fisket 19:00. 

Jag och Birger blev tilldelade plats 4-5.  
Och redan på plats så bestämde vi oss från att dela på 4an, för att platsen är en lång ''tarm'' där vinden skulle ligga på hela helgen. Och allt kändes så jäkla hett med skurar och sol och hårda vindbyar. Men fisket var tyvärr överlag väldigt segt hela helgen för alla.  Första kvällen / natten landar Birger 2 fina karpar, och jag landar en större sutare. 
Och fisket är tyvärr tyst för oss men vi leder när fisket stängs lördag 12:00.  Då ligger borgarna en liten bit efter med en fin spegel på en bit över 6 kilo. 
Det serverades Grillmat & även ölprovning för dom som ville ha det mellan 12:00-18:00.  Bra intiativ tyckte många! Förövrigt så har flera deltagare har tappat en del fisk, ifall dessa fiskar hade landats hade det varit helt annorlunda i toppen. 
Birger lyckas knycka en fin spegel söndag morgon där vi höjer oss med 2hekto. 
Vi säkrade aldrig första platsen, utan de hade räckt med en 9kilos för vilket av dessa 11 lag, något lag behövde en 5kg fisk,  så hade dom vunnit. 
Så det var spännande in i det sista. 

Det slutade med att jag och Birger tog första platsen,  Bröderna Borg tog andra platsen, och Daniel Silver & Ola Hansson tog 3e platsen. De var dessa tre platser som lyckades landa fisk. 

1. Birger & Simon, 8,89kg.
2. Börderna Borg, 5,96kg.
3. Daniel & Ola,    4,62kg. 

Vi i syndikatet vill tacka våra sponsorer som gav oss priser på bordet. 
Sportfiskegiganten. 
Renz-Stein Lurez.
Fiskekompaniet.
Karpfiskebutiken. 
Swedish Baitmechanics.
Antunn Kuzele

Lite bilder från de olika deltagarna. 
- Ölprovning!

Efter att tävlingen hade avslutats så fiskar Jonas nilsson kvar på sin & Jhonnys plats, och han drar ett dubbelhugg och landar en Fjällis på 10 & en mindre fjällis på 6kilo.  Vilken svit och synd de inte landades på tävlingen.

 

Min första koi, och ännu en target avbockad.

 
Gled ner på ett snabbt pass med tjejen till syndikatet och hoppades på ett snabbt run. Och det blev det, 45 minuter efter utlägg står spöt i båge, och efter en liten fight i nate & näckrosor skådar jag en orange tail. Och jag fattar först inte vad det är, förrens det slår mig att det är våran Koi, fisken är fångad 2016 av Perlbom, och iår av mig. Nästan 1kg tyngre än då. Riktigt roligt. 

Finns inte mycket att berätta om passet, vi gled hem tidigt för att undvika regnet som var påväg in. 

Fisken sög in en Popup fiskat på en multirigg, med 20mm mp1 från Swedish Baitmechanics kring poppen Toppen!
 
ett klipp från min instagram.  https://www.instagram.com/p/BXiqkF3lgd6/?taken-by=nomisthecarpangler
Följ gärna mig! =) 
 
 

Snabbt nattpass.

La ett snabbt nattpass på våran underbara plattform i syndikatet,  mindre än 12h fiske. Gav 5 run. Snacka om bra resultat, slutade tyvärr bara med ett nattpass då jag hade världens huvudvärk på morgonen och glömt mina iPren hemma..  Men de är gött att fiska lite inför tävlingen i sjön. 
Får se om jag hinner komma iväg denna veckan på ett pass, men de ska ja nog hinna.

Största, 10,7.  Fjällisen 8,6.  Resten kring 5. 
 

 
Visa fler inlägg