Hagasjön med goda vänner & Nytt PB!

HAGASJÖN!


Gled till Hagasjön tillsammans med Bröderna Borg, inplanerade 3 nätter innan dom åker vidare till tävling! 
Mötte upp bröderna vid sjön och satt mest och pratade med dom, längesen jag träffade Båda två. 
Bröderna hade valt ett dubbelswim uppe i ena enden av sjön, och de första dom sa, man blir helt förtrollad om vart man ska fiska, man stirrar sig blind på öarna, men har så mycket att fiska på! 

Jonas kom ner och  satte mig på mitten, Jonas hade förmäskat till oss i den delen av sjön.  Det var samma här, så mycket att fiska på så man blir nästan helt förvirrad. 
nära, i frivattnet, mot öarna, mot strandkanten!  


Det finns inte så mycket att skriva här, fisket var svårt, och jag hade verkligen inga förväntningar. Mer en att få se en fin sjö som jag pratat om flertalet gånger, och även frågat ut Jonas på Tunbycarpchallenge om sjön. 

Men först nu fick jag fiska den. Förra året när jag rekade information från flertalet goda vänner så hörde jag om bland annat stalking fisket i sjön, och jag har egentligen aldrig riktat mitt fiske på stalking, de har aldrig kommit i fokus, dock har jag börjat Zigga mer och mer, men inte lyckats. Så jag tänkte att här ska ja prova båda delarna. 
Första kvällen kommer Björn Lindholm ner och hälsar,  en så trevlig kille!  Han delade också med sig av härliga godisbitar för kommande morgondag med stalking och zig fiske. 

 
Andra dagen föll på, och jag var helt slut för jag hade varit upp vid 03:30 och kollat på sjön, sen däckade jag i min säng igen vid 08:30tiden, vaknar 12:50 av att bröderna Borg sitter mitt emot mig och har kollat runt och satt sig på några fiskar som går längs med andra kanten sjön. 

så jag stressar ihop alla mina grejer, tar 2-3 kilo SL2, 2 spön och några larm, matta & håv, och beger mig av till en kant som Björn rekomenderade. 
När jag kommer till platsen så ser jag flertal fiskar glida runt i ytan och bland annat har jag en 15meter ut som visar ryggfenan och stjärtfenan, fisken äter fram och tillbaka. 

Så, jag lägger min multirigg på fisken, en hand Sl2 er, 30minuter senare, står med mobilen och ser en fisk går i ytan längre bort, och tänker.. Denna ska ja flötmeta upp, så ska precis ta i spöt, när hangern gör ett backdrop, och sedan är de fullt run, och jag lyfter spöt och håller mobilen i fickan, och startar kameran, för vilken jäkla fisk, så stark tågar igenom hela viken och fortsätter en bit uppåt öarna innan den vänder ner igen, och då får ja tyvärr avbryta filmningen och göra mig redo på att stångas med den nära land. 
När fisken ligger någon meter ut i vattnet redo för håvning, så tänker jag inte på storleken, utan jag ropar på bröderna som har gått någonstans, tydligen så var Stefan på sitt Swim och Micke satt och sov i solen, Stefan hör mig till slut och kommer springades, jag säger till honom att jag har landat en tia! Och Stefa tar i håven och säger, detta måste va en 15kilos..
Och jag gissar på 12,5,  men visar sig vara ett nytt pb, äckligt nära 15kilo, på 14920gram!
sög in en Orange SL fluro 14mm på en mutlirigg med en handfull SL2er runt. 

 
Detta är min enda fisk, och min enda kontakt på dessa 3 nätter.  Så sjukt nöjd och snygg fisk!

Michael och Jonas anländer torsdagkvällen och vi har ett gott samröre med grillning och massa prat, vi alla är medlemmar i samma syndikat och goda vänner, så de var mycket prat om året som komma skall. 

Jag avrundade fredag morgon 09 tiden,  för nu är de Helgjobb igen.